Excite

20 miljoen bezoekers voor site Google+

Google+, het nieuwe sociale netwerk van Google, lijkt snel aan populariteit te winnen. De website van het nieuwe smoelenboek heeft in drie weken tijd maar liefst twintig miljoen unieke bezoekers gehad. Daarmee lijkt de lancering van Google+ een succes.

De bezoekersdata zijn afkomstig van Comscore. Dit webanalysebureau heeft het aantal unieke bezoekers op de website van Google+ gemeten. Vanzelfsprekend staat het bezoekersaantal op de site niet gelijk aan het aantal nieuwe leden, maar het is wel een indicator dat het sociale netwerk snel aan populariteit wint.

"Ik heb nog nooit iets zo snel zien groeien," zegt ComScore-analist Andrew Lipman tegenover de zakenkrant The Wall Street Journal. "De enige andere site die in korte tijd zoveel bezoekers kreeg was Twitter in 2009, maar dat gebeurde over enkele maanden."

Vorige week liet Google-topman Larry Page weten dat Google+ al meer dan tien miljoen leden heeft. Daarmee loopt Google nog 740 miljoen leden achter op het totale aantal van concurrent Facebook.

Inmiddels is Google+ via een speciale app ook voor de iPhone beschikbaar. De app bevat alle functies van de Google+ website en laat gebruikers berichten, foto's en links plaatsen vanaf hun mobiele telefoons. Ook is het mogelijk om berichten van vrienden te lezen en hierop te reageren. De applicatie bevat ook een Huddle-functie. Daarmee is het mogelijk om met verschillende vrienden tegelijk te chatten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021