Excite

2,5 miljoen mensen gebruiken gratis hotspots KPN

  • © Getty Images
De gratis hotspots van KPN werden in de eerste helft van 2013 door maar liefst 2,5 miljoen mensen gebruikt. Dat aantal werd per ongeluk bekendgemaakt in een document van de Autoriteit Consument en Markt. KPN maakt hierover zelf nooit cijfers bekend, maar het was wel opgenomen in een boetebesluit.

In het bewuste boetebesluit waren alle cijfers zwart gemaakt. De redactie van de website Tweakers ontdekte echter dat de tekst uit het rapport gekopieerd en vervolgens geplakt kon worden. Dit zorgde ervoor dat de cijfers wel weer zichtbaar werden.

KPN kreeg een boete omdat KPN op de gratis hotspots diensten blokkeerde. Bepaalde vormen van internetbellen konden bijvoorbeeld niet gebruikt worden via de hotspots. Dit is echter niet toegestaan; internetaanbieders mogen niet bepalen wat hun klanten wel of niet op internet kunnen doen.

De hotspots van KPN worden door veel mensen gebruikt. Het genoemde aantal van 2,5 miljoen heeft alleen betrekking op de gratis hotspots. De betaalde hotspots worden hier nog niet bij geteld. De meest populaire gratis hotspot is die op Schiphol. Daar werd door ongeveer 2,2 miljoen mensen tenminste één keer ingelogd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021