Excite

Tips bij het kopen van een 2de hands laptop

Als een nieuwe laptop te duur voor je is, of niet echt noodzakelijk, dan kan een 2de hands laptop een goed alternatief zijn. Die laptops zijn vaak al een stuk goedkoper en ze hoeven niet eens in slechtere staat te zijn. Natuurlijk is het bij de aanschaf wel belangrijk om goed op te blijven letten, want het is net als met auto's; iets dat er van buiten heel mooi uit ziet, hoeft helemaal niet in een goede staat te verkeren.

Zelf testen is bij de aanschaf van een 2de hands laptop een echte must. Werk er even mee, neem de tijd voor de aanschaf, controleer hoe sterk de accu nog is en test alle drives. Als de verkoper je deze mogelijkheid niet wil geven, dan kun je de koop beter afblazen en aangeven dat je nog verder gaat kijken. Ben je in de gelegenheid om een 2de hands laptop te kopen bij een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is? Dan is de kans groot dat je ook garantie op je aankoop krijgt. Dat betekent dat je mooi wat extra tijd hebt om de laptop thuis uit te proberen. Gebruik die tijd zorgvuldig, want als de garantietermijn verlopen is, dan kun je vaak nergens meer aanspraak op maken.

Voor je überhaupt gaat kijken naar de mogelijkheid om een 2de hands laptop te kopen, is het geen gek idee om eens een ballonnetje in je omgeving op te laten. Veel mensen hebben tegenwoordig wel een laptop over en als je er op die manier gratis aan kunt komen, is dat natuurlijk ook niet gek!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020