Excite

3D Hologrammen voor WK 2022

Om de FIFA te overtuigen dat je het wereldkampioenschap wilt organiseren, moet je van goede huize komen. Miljarden gaan er om in de marketing om grote eindtoernooien naar het land te krijgen. Zo is Nederland in de race om de Olympische Spelen van 2028, maar wil Japan vooral (nogmaals) het WK Voetbal organiseren in 2022. En om daar alvast reclame voor te maken, beginnen ze met het uit de kast halen van een staaltje prachtige technologie. Dus je dacht dat 3D hip was? Vergeet het maar. In 2022 kijken we naar hologrammen.

Wat de Japanners willen, is met 200 HD camera's de wedstrijden opnemen. Dat lees je goed, daar staat 200. De beelden van die camera's worden door supersnelle computers verwerkt en in stadions over heel de wereld uitgezonden. Op schermen? Nee, niet op schermen. Met behulp van 3D hologrammen op schaal 1:1. Dat betekent dat je in de ArenA en in de Kuip het Nederlands team kan spelen alsof ze echt op het speelveld staan. Dat is technologie die rechtstreeks uit sci-fi gehaald is, uiteraard, maar 2022 is ook wel een erg sci-fi jaar natuurlijk.

Momenteel wordt er in Japan zo'n 5 miljard euro uitgetrokken om de 3D hologram technologie klaar te hebben voor het WK van 2022. Fantastisch, natuurlijk. Meerder technologiefabrikanten hebben al aangegeven mee te willen werken. Logisch, als er 5 miljard euro klaar ligt. Mocht het niet lukken, dan wil men het WK in ieder geval in 3D uitzenden. Wij hopen vooral dat het wel lukt. En dat de FIFA vervolgens de Japanners het WK gunt. 3D hologramwedstrijden willen wij namelijk graag bekijken!

Afbeelding: Flickr, audreyjm529

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021