Excite

3D-display voor Playstation 3

De Playstation 3 is inmiddels toch alweer aan haar vijfde levensjaar bezig. Toch lijkt het erop dat Sony haar paradepaardje voorlopig nog niet wil vervangen. Op de E3 gamesbeurs in Las Vegas heeft het Japanse bedrijf een 3D-display voor de spelcomputer aangekondigd!

Het beeldscherm van 24 inch gaat verkocht worden in een pakket met een 3D-bril, een hdmi-kabel en het computerspel Resistance 3. Door de 3D specifiek voor gebruik met de Playstation 3 te koppelen zou deze techniek interessanter worden voor de gewone consument, is de gedachte van de Japanse elektronicafabrikant.

Het gaat om een led-display dat Full-HD resoluties aankan. Ook met het geluid zit het wel snor: het scherm is niet alleen uitgerust met twee stereospeakers, ook is aan de achterzijde van het apparaat een subwoofer geplaatst. De bijgeleverde bril is voorzien van een accu die het dertig uur zou moeten uithouden, terwijl het brilletje maar drie kwartier opgeladen hoeft te worden.

Het totale pakket zal in de Verenigde Staten over de toonbank gaan voor net geen 500 dollar. Voor een extra 3D-bril moet daarnaast nog eens zeventig dollar worden neergeteld. Wat het pakket in Europa moet opleveren, is nog niet bekend. Volgens Sony zou het beeldscherm en de bijbehorende accessoires in het najaar op de markt moeten komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020