Excite

Aandeel Nintendo gekelderd

De Japanse fabrikant van spelcomputers en games Nintendo lijkt op het moment een dikke verkoophit in handen te hebben met de Nintendo 3DS. Toch gaat het niet zo goed met het Japanse bedrijf. Een aandeel Nintendo is sinds 2009 niet meer zo goedkoop geweest.

Net voor het weekend kon je een aandeeltje Nintendo al op de kop tikken voor 30,10 dollar, terwijl je er in februari nog 38,29 dollar voor had moeten neerleggen, een daling van ruim 22 procent. Nintendo’s nieuwste spelcomputer, de 3DS zou volgens het bedrijf een zeer succesvolle lancering hebben gehad. Toch verkocht concurrent Sony in de laatste twee weken meer PSP’s in Japan. Nintendo had zichzelf voorgenomen om in de eerste maand 1,5 miljoen 3DS’en af te zetten in thuisland Japan. Deze doelstelling werd echter niet gehaald. Daarnaast wilde Nintendo in de eerste maand minimaal 4 miljoen handhelds verkopen.

De kans dat dat wel gehaald is, is miniem. Volgens officiële cijfers zijn er in Europa 300.000 DS’en verkocht, terwijl de teller in Japan bleef steken op 800.000. Om de vier miljoen wereldwijd te halen, zouden er dus in de rest van de wereld zo’n drie miljoen stuks van het olijke spelcomputertje moeten zijn verkocht, wat uiterst onwaarschijnlijk lijkt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mattjerome_88

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021