Excite

Aandeel Nintendo keldert door Wii U

De introductie van de Wii U heeft voor Nintendo nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daags na de presentatie van de nieuwe spelconsole kelderde het aandeel van de Japanse spelfabrikant met vijf procent.

Daarmee lijkt de markt met gemengde gevoelens op de introductie van de Wii U te reageren. Handelaren op de aandelenbeurs van Tokio toonden zich massaal sceptisch over de nieuwe spelcomputer van Nintendo. De waarde van een aandeel van het Japanse concern zakte dinsdag met vijf procent en sloot de handelsdag met af een waarde van 16.790 Yen, omgerekend ongeveer 212 dollar.

Handelaren en investeerders lijken vooral te twijfelen aan het enthousiasme onder het publiek voor de nieuwe Wii. Niet voor niets werd teleurgesteld en sceptisch gereageerd op de presentatie van de nieuwe spelconsole, dinsdag op de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles.

Shuji Hosoi, analist bij Daiwa Securities Co., zegt tegen Forbes dat het onduidelijk is of de nieuwe Wii de concurrentie aankan met de modernste smartphones en tablet-pc's. "Mensen twijfelen of deze console daadwerkelijk gaat verkopen," denkt Hosoi.

Nintendo hoopt met de Wii U wederom een grote slag te slaan op de consolemarkt en voegde een aantal innovatieve snufjes aan de spelcomputer toe. Zo heeft de nieuwe Wii onder meer een touchscreen en de vorm van een kleine tablet. Tevens zullen de games van de huidige Wii-versie compatibel zijn met de Wii U, evenals de controllers en de andere accessoires.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020