Excite

Aantal Chinese websites daalt

Hoewel het internet wereldwijd, wat betreft het aantal websites, blijft groeien, blijken er steeds minder Chinese sites te zijn. Dat komt omdat veel websites niet voldoen aan de stringente regels van de Chinese overheid, zo blijkt uit een onderzoek van de Chinese Academie voor Sociale wetenschappen.

In een jaar tijd liep het aantal websites met maar liefst 41% terug, waarmee het totaal aantal websites eind 2010 op 1,91 miljoen stond. In China wonen bijna een half miljard internetters, die streng in de gaten worden gehouden door de overheid. In 2009 gingen enkele duizenden websites op zwart omdat er porno op te vinden was.

Per website loopt het aantal pagina’s wel flink op. In 2010 groeide het aantal pagina’s met 78% naar ruim 60 miljard.

Van overal ter wereld komt er kritiek op het Chinese internetbeleid. Het internet wordt in het Aziatische land namelijk zwaar gecensureerd. Informatie vinden op het Chinese internet over de Dalai Lama is bijvoorbeeld bijna onmogelijk. De ‘Great Firewall’ houdt verder ongewenst internetverkeer van en naar het buitenland tegen. Ook nieuws over de protesten in verscheidene Arabische landen werd geblokkeerd, omdat het Chinese regime bang was dat het de Chinese burger maar op ideeën zou brengen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020