Excite

Aantal Nederlandse Netflix-abonnees neemt snel toe

  • © Getty Images
Het aantal Nederlandse Netflix-abonnees neemt in rap tempo toe. Dit is in het afgelopen jaar al bijna verdubbeld. Nu zouden volgens onderzoeksbureau Telecompaper al meer dan 1,1 miljoen mensen een abonnement hebben op de populaire streamingsdienst. Telecompaper baseert zich hierin op een onderzoek dat in het tweede kwartaal van 2015 werd uitgevoerd onder bijna 10.000 Nederlanders.

Vorig jaar had Netflix nog 'maar' 620.000 abonnees. Inmiddels is dit aantal toegenomen tot 1,17 miljoen mensen. Netflix is sinds september 2013 beschikbaar in Nederland. In de eerste instantie bleef het aantal leden hangen op zo'n 355.000 mensen. Inmiddels is dat dus ruim drie keer zo veel. Vanaf de introductie neemt het aantal abonnees ook alleen maar toe.

Volgens Telecompaper ligt het aantal gebruikers van Netflix bovendien nog veel hoger dan die 1,17 miljoen abonnees. Dat aantal kan dan wel met 2 of 2,2 vermenigvuldigd worden. Dit betekent dat er in Nederland ongeveer 2,2 tot 2,5 miljoen gebruikers van Netflix zijn. Ongeveer 1 van de zeven huishoudens zou gebruik maken van de dienst en het aantal abonnees neemt tot nu toe steeds het meeste toe aan het begin van het jaar en in de zomer. In het tweede kwartaal en aan het einde van het jaar is de groei het minst.

Daarnaast betalen steeds meer mensen voor hun abonnement. Vorig jaar had nog bijna een derde van de Nederlandse abonnees een gratis proefperiode. Inmiddels is dat percentage gedaald naar 16. Dat betekent dat bijna 950.000 mensen betalen voor hun abonnement. De kosten hiervoor lopen uiteeen van 7,99 tot 11,99 euro per maand, afhankelijk van de beeldkwaliteit en het aantal schermen waarop gekeken wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021