Excite

Acer komt met supersnelle notebook

Acer komt met een speciale notebook die zeer snel opstart. De Taiwanese fabrikant zou werken aan een nieuw model op basis van Intels Ultranotebook-referentieplatform die in zes seconden kan starten, zo meldt Digitimes.

Acer-topman JC Wang zou bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het concern gezegd hebben dat zijn bedrijf in december 2011 Ultrabooks op de markt gaat brengen. Volgens Wang zouden de modellen, die meer dan duizend euro zullen kosten, in zes seconden starten en in 2,5 seconden verbinding met het internet maken. Intel is overigens niet gelukkig met een prijs die boven de duizend euro uitvalt. Dit bedrijf beschouwt duizend euro namelijk als de maximumprijs voor Ultrabooks.

Acer gaat echter hoger in de boom zitten omdat het zijn winstgevendheid wil vergroten. Daarom moet de Taiwanese fabrikant op zoek naar een hoger marktsegment. Acer heeft een aantal lastige maanden achter de rug. Het bedrijf moest marktaandeel inleveren en kampte de afgelopen tijd onder meer met grote voorraden.

Digitimes meldt eveneens dat Acer eind juli de Nvidia Tegra 2-soc op de markt wil brengen. Ook zou het bedrijf beginnen met de levering van de uitgestelde Iconia A100 met 7"-scherm.

Naar verwachting worden nog deze maand 30.000 van deze schermen geleverd. In de maanden augustus en september moet dit aantal oplopen naar 100.000 tablets. In totaal verwacht Acer in het derde kwartaal ongeveer 300.000 tablets te kunnen leveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021