Excite

Afbeeldingen omzetten naar ASCII-kunst

Onder het motto "een afbeelding zegt meer dan duizend woorden", presenteren we vandaag het vervolg op het artikel over ASCII-kunst. Dit keer zetten we afbeeldingen om naar digitale karakters die erg mooi staan in de handtekening van je e-mail of op je blog. Sommige afbeeldingen lenen zich daar beter voor dan andere: we raden een scherpe foto aan met een goed contrast tussen het onderwerp en de achtergrond.

De website die we hiervoor gebruiken is ASCII-O-Matic. Deze dienst is volledig gratis. In de afbeeldingengalerij zie je een paar voorbeelden. Kies je de foto van Obama, dan krijg je meteen het resultaat te zien. Speel gerust wat met de instellingen, kies B&W voor een zwart-wit resultaat, color voor, uiteraard, kleuren. Ook kan je kiezen tussen letters en blokjes.

Het wordt pas echt leuk als je je eigen foto uploadt naar de site. Enkel foto's met het formaat 60 bij 50 pixels worden toegelaten. De kans is klein dat je afbeelding die afmetingen heeft, gebruik de Crop en Resize-functies in Picnik om je afbeelding om te zetten naar het juiste formaat.  Heb je dit gedaan en het resultaat naar jouw wensen aangepast, druk dan op Generate HTML. Deze code kan je in een HTML-editor plakken zodat jouw afbeelding als digitale karakters weergegeven wordt.

Link bij het artikel:  ASCII-O-Matic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020