Excite

Alibaba wil Chinese versie van Netflix maken

  • © Getty Images
Het Chinese handelsplatform Alibaba wil een Chinese variant opzetten van de populaire streamingdienst Netflix. De nieuwe dienst, die waarschijnlijk Tmall Box Office gaat heten, moet binnen twee maanden online gaan. Het bedrijf wil hiermee de strijd aan gaan met Netflix, maar ook bijvoorbeeld met HBO. Dit maakte de entertainmentdirecteur van Alibaba afgelopen zondag bekend.

Het nieuwe platform zal waarschijnlijk een mix aan gaan bieden van films die lokaal geproduceerd zijn door Alibaba en films en series die uit het buitenland worden aangekocht. Op die manier moet voor de hele familie een nieuwe entertainmentervaring opgezet worden, zo vertelt Liu Chunning van Alibaba. Hij meldt dat het doel is om net zo groot te worden als Netflix en HBO in de Verenigde Staten zijn.

De Chinese markt is op zich een goede markt om aan te boren. Schattingen geven aan dat de markt voor online films en series tot 2018 te verdrievoudigen is, naar een waarde van maar liefst 90 miljard yen, of 12 miljard euro. Wel moet het bedrijf rekening houden met concurrentie van Netflix zelf, dat onlangs ook aankondigde internettelevisie aan te willen gaan bieden in China.

Hiervoor zou Netflix al in gesprek zijn geweest met een bedrijf dat gelieerd is aan de oprichter en topman van Alibaba, Jack Ma. Er is dus ook zeker een kans aanwezig dat de twee bedrijven samen gaan werken om de Chinese markt te voorzien van een goede streamingdienst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021