Excite

Alle games voor Sony's NGP straks te downloaden

Sony heeft aangekondigd dat games voor haar nieuwe mobiele spelsysteem, de Next Generation Portable (NGP) vanaf de release zowel in de winkel te krijgen als te downloaden zullen zijn. Uiteindelijk zou deze strategie er toe moeten leiden dat ontwikkelaars meer creatieve risico’s kunnen nemen.

Games voor de NGP die fysiek in de winkel liggen zullen vanaf dat moment ook te downloaden zijn. Andersom hoeft dat niet altijd het geval te zijn, waardoor er games zullen zijn die wel te downloaden zijn, maar niet in de winkel gekocht kunnen worden. Dat vertelde Andrew House, topman van Sony Computer Entertainment Europe tegen de Britse gameswebsite MCV.

Voor de consument heeft dit als voordeel dat hij niet meer naar de winkel hoeft als hij niet wil, maar wel een glimmend schijfje in de winkel kan halen mocht hij daar behoefte aan hebben. De verwachting van House is verder dat ontwikkelaars vrijer kunnen opereren. Er hoeft immers geen voorraad meer aangelegd te worden, eventuele financiële gevolgen van een niet goed verkopende game verminderd worden.

Overigens is dit allemaal nog wel toekomstmuziek. Eerder stelde Sony namelijk dat zij ernaar streeft om de NGP tijdens de feestdagen op één continent in de schappen te hebben. De ervaring leert dat Europa meestal als laatste aan de beurt is, dus wij Nederlanders zullen waarschijnlijk tot 2012 moeten wachten voordat we zo’n kekke NGP in handen kunnen hebben.

Afbeelding: Flickr, gebruiker animaster

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020