Excite

Alle woorden van de wereld. Uitgesproken.

Alle woorden van de wereld. Uitgesproken. Dat is het motto van de website Forvo, die intussen geluidsopnamen heeft van meer dan 200.000 woorden in 209 talen. Voor alle talen zijn er vrijwilligers die moedertaalsprekers zijn en woorden inspreken. Op die manier kan je ontdekken hoe een woord in een vreemde taal precies wordt uitgesproken.

Elke dag is er een taal van de dag. Ook zijn er een aantal categorieën die per dag in de kijker staan. Zo kan je bijvoorbeeld een lijst namen van filosofen voorgeschoteld krijgen. Uit het land waar de filosoof uit komt, krijg je de juiste uitspraak van zijn naam. De populairste talen zijn Engels, Spaans, Arabisch, Frans, Duits, Portugees en Italiaans. Uiteraard is de kwaliteit van de opname niet altijd even goed, wat voornamelijk aan de gebruikte microfoons ligt, maar het gemiddelde ligt erg hoog en alles is goed verstaanbaar. Ook leuk is dat je voor een woord ook meerdere uitspraken kan horen vanuit verschillende gebieden.

Als je een vreemde taal wil leren, is dit een onschatbare bron van juiste uitspraken van woorden door moedertaalsprekers. Heb je zelf een microfoon en tijd, dan is het misschien een leuk idee zelf ook bij te dragen en zo wereldwijd mensen vooruit te helpen.

Link bij het artikel: Forvo.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020