Excite

Alles over Twitter

Twitter jij? Naast Hyves, is twitter tegenwoordig ook enorm populair in Nederland. Als je geen tijd of zin hebt om een echte blog bij te houden, kan je nog altijd van deze microblog gebruik maken om iedereen op de hoogte te houden van wat je doet via korte tekstboodschappen. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en Barack Obama behoren al tot de groep beroemde Twitterpersoonlijkheden, als je nog geen account hebt, wordt het tijd er een aan te maken. Al is het maar om te zorgen dat niemand anders in jouw naam gaat twitteren.

De basisfunctionaliteit is makkelijk te gebruiken en spreekt voor zich, natuurlijk weet je ook al dat je kan twitteren vanaf je telefoon. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden en nuttige twittertools, waarvan we hier een lijstje hebben gemaakt.

  1. Fan van Coldplay? REM? Pearl Jam? Snoop Dog? Ze hebben allemaal een twitteraccount, net zoals minstens 800 andere bands. Een creatieve geest is begonnen deze allemaal op te sporen en is daar, met de hulp van een hele hoop mensen, aardig in geslaagd

  2. De hele website openhouden hoeft niet als je gelijk een Twittermail e-mailadres aanvraagt. Dit geheime adres kan gebruikt worden om boodschappen per e-mail naar je account te sturen. Aangezien een twitter gelimiteerd is tot 140 karakters, kan er automatisch een "lees meer"-link aangemaakt worden. Ook kan je toekomstige tekstberichten inplannen, dan worden ze pas later gepubliceerd.

  3. Heb je al een blog en zou je graag al je posts ook op twitter zien? Een peulenschil met Twitterfeed.

  4. Begin je je een zogenaamde "poweruser" te voelen, probeer dan zeker eens Tweetdeck, waarmee je de enorme stroom aan informatie kan volgen en in hapbare rubrieken kan verdelen. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk overzicht houden van berichten die rechtstreeks naar jou gestuurd worden en ze direct beantwoorden.

  5. Wil je meer? Er bestaat een gigantisch archief over alle denkbare twitterprogramma's en het is te vinden op een Twitterwiki

Vanaf vandaag kan je ons rechtstreeks volgen op Twitter. Zo wordt je op de hoogte gebracht van nieuwe inhoud op excite.nl en krijg je extra nieuws.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020