Excite

Alles wat je moet weten over de nieuwe privacy-regels van Facebook

Onlangs heeft Facebook haar privacy-regels aangepast. Er was namelijk veel kritiek op de website, vanwege de manier waarop zij omging met de privacy van de gebruikers. Wat moet je weten over de veranderingen?

Wat was het altijd lastig om alle zaken op Facebook af te sluiten voor vreemden! Vele menu's en tientallen instellingen moesten worden omgezet om te zorgen dat vreemden bepaalde informatie niet konden zien. Ook het feit dat Facebook gebruik maakt van Instant Personalization viel niet in goede aarde. Met Instant Personalization zorgde Facebook er voor dat andere sites zich aanpasten aan je persoonlijke voorkeuren. Zo liet de muziekdienst Pandora alleen liedjes zien van je favoriete artiesten. Hier moest zeker verandering in komen en dat heeft Facebook nu gedaan.

Facebook heeft inmiddels diverse aanpassingen gedaan. Zo kun je jezelf volledig uitschrijven van applicaties. Dat betekent geen verzoeken meer van vrienden om maffia te komen spelen of een katje te adopteren. Tevens verdwijnen dit soort applicaties van je prikbord.

Het is nu mogelijk om je vriendenlijst en interesses te blokkeren. Dat was voorheen niet mogelijk en kon elke bezoeker van je profiel in ieder geval zien wie je vrienden waren en welke interesses je had. Niet langer! Is allemaal te blokkeren!

Ook het instellen van de privacy komt voortaan in een handig menu op een enkele pagina. Scheelt weer een hoop gezoek naar de juiste pagina's, menu's en instellingen. Hiermee hoopt Facebook de meeste kritiek te doen verstommen. De nieuwe instellingen zullen een dezer dagen in je profiel te zien zijn.

Afbeelding: Facebook.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021