Excite

Alternatief voor WhatsApp: bekijk onze selectie

  • @EmisorasUnidas - Twitter.com

Ben je op zoek naar een alternatief voor WhatApp na de monsterovername van Facebook? Wij hebben een selectie van goede vervangers voor je op een rij gezet. Van Facebook is bekend dat het de grenzen opzoekt van online privacy. Niet iedereen is dus enthousiast over de overname van WhatsApp door het social media bedrijf. Omgerekend betaalt Facebook 29 euro per WhatsApp gebruiker. Wordt dat terugverdiend met jouw gegevens?

Telegram messenger

Nog nooit gehackt en daarmee - volgens de Russische oprichters - een bijzonder goed alternatief van Whatsapp. Telegram werkt eigenlijk hetzelfde als Whatsapp; stuur berichtjes en foto’s naar je vrienden. Een voordeel is dat je er sinds kort ook andere bestanden en documenten mee kunt versturen.

Viber

Viber is al bijzonder populair op de tablet en vaste computer, maar ook voor smartphones is de app een goed alternatief voor WhatsApp. Net als bij Skype kun je tevens videogesprekken voeren via Viber. Een ander groot voordeel is dat Viber ook veel Nederlandse gebruikers heeft. Een grote kans dus dat je iemand treft die je kent.

Kik Messenger

Kik Messenger is een App waarmee je contact maakt via een gebruikersnaam, en dus niet via je telefoonnummer of e-mailadres. Daarmee is Kik Messenger volgens de makers vooral een heel veilig alternatief voor WhatsApp, voor wat betreft de privacy. Uiteraard kun je naast tekstberichten ook foto’s en video’s versturen met de app.

Facebook Messenger

Het grote voordeel van Facebook Messenger is dat veel van je Facebook vrienden het al gebruiken. Daarmee wint Facebook Messenger het als het beste alternatief van WhatsApp. De vraag is alleen wat je ermee wint om over te stappen. Vanaf nu is WhatsApp en Facebook namelijk hetzelfde bedrijf. Je informatie van je smartphone wordt dus ongetwijfeld vroeg of laat gekoppeld aan de informatie van je Facebook-profiel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021