Excite

Altijd al een marsmannetje willen worden?

Ieder jongetje vindt de ruimte fascinerend. En veel meisjes trouwens ook. Speciaal voor die jongetjes en meisjes heeft NASA de website Be A Martian gelanceerd. Zeer web2.0, zeer interactief en een ontzettend leuke en leerzame manier om Mars te ontdekken. Maar er is meer. Behalve de planeet leer je ook hoe leuk en handig het kan zijn om de relatie tussen mens en robot te bevorderen. Handige apparaatjes, die robots.

De site is een samenwerking tussen Microsoft en NASA. Behalve heel erg leuk voor ons simpele zielen, zit er ook wetenschappelijk nut achter de website. Wat NASA met hulp van Microsoft eigenlijk doet, is alle beschikbare data over Mars - en ook over onze eigen maan, overigens - vrijgeven. Wellicht dat iemand belangrijke ontdekkingen doet tijdens het via het internet verkennen van de rode planeet of de maan.

De site werkt vrij simpel. Je kunt je aanmelden en je verrichtingen bewaren, of kiezen voor een toeristische tour. In de Map Room kun je aan de hand van foto's kaarten tekenen van Mars en kraters tellen, in de naam der wetenschap natuurlijk. De Two Moons Theater geeft je de mogelijkheid films te bekijken uit het archief van NASA. Via de Town Hall Polling Place kom je in contact met andere ontdekkers en vind je allerlei extra informatie over de planeet Mars en de maan. Tot slot zijn er nog pagina's met toeristische informatie over Mars en een Pathfinder Challenge.

Afbeelding: Be A Martian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020