Excite

Altijd op de hoogte over de beste media

Waarschijnlijk ben je ze al een keer tegengekomen: sites die je een overzicht geven van interessante video's, foto's, nieuws: alles wat de maker interessant vindt. Soms gaat daar een hele gemeenschap achter schuil, die de leukste media uit het enorme aanbod op internet haalt. Toch gaan de meeste mensen nog steeds rechtstreeks naar Youtube om video's te bekijken. Volgende sites helpen je bij het filteren van interessante media:

Buzzfeed houdt zich bezig met het "virale web". Alles wat zich als een lopend vuurtje over het internet verspreidt, komt gegarandeerd snel op deze site terecht. Wil je echt alles zien dat binnenkomt, klik dan op "raw". Leuk is ook de mogelijkheid iets als grappig, schattig, geeky of wtf te bestempelen, zodat het publiek mee de categorie bepaalt. One Riot concentreert zich ook op alles wat viraal is, maar koppelt er een zoekmachine aan. Als je naar een rangschikking zoekt, is Viral Video Chart heel interessant. Deze website geeft glashelder aan waarover blogs schrijven. Daar wordt meteen een grafiek van gemaakt, zodat je in kan schatten welke video's komen aanstormen en welke video's hun beste tijd al wel hebben gehad.

Beperk je je liever tot het Nederlandstalig aanbod, dan kan je Medialicious eens proberen. "Boredom ends here!" luidt de titel van de nieuwe website en inderdaad het aanbod is gevarieerd en groot.

Verder is Excite Nederland ook erg druk bezig met een kanaal dat overloopt aan interessante video's. Wil je al een proefrit, kijk dan op video.excite.nl. Wanneer we officieel van start gaan met Excite Video, zie je dit zeker op de beginpagina verschijnen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021