Excite

Amazon App Store blijft Amazon App Store

Als je aan App Store denkt, dan denk je aan Apple. Althans, dat is wat de fabrikant van onder andere de iPhone en de iPad graag wil, want het probeert andere bedrijven ervan te weerhouden om de term te gebruiken. Hoewel Apple denkt merkrecht te hebben, bepaalde een Amerikaanse rechter vorige week dat Amazon haar winkel voor applicaties gewoon Amazon App Store mag blijven noemen.

Apple meent dat App Store een specifieke naam is en dat zij het recht daarop hebben. Amazon bracht daartegen in stelling dat App Store een wel erg generieke term is, en dat deze dus gewoon door iedereen gebruikt mag worden.

De rechter die de zaak beoordeelde ging niet mee in deze bewering. Wel vond hij dat Amazon had bewezen dat de naam niet voor verwarring of misleiding zorgde bij klanten. Amazon mag de naam dus gewoon blijven gebruiken. Amazon is overigens nog niet helemaal van het gedonder af, want de zaak wordt in oktober opnieuw door een rechter beoordeeld.

Sinds 2008 vecht Apple al voor het alleenrecht op de term App Store. Fabrikanten als Nokia, HTC en Microsoft zijn het hier niet mee eens en hebben gezamenlijk een klacht ingediend. Volgens de bedrijven is App Store een beschrijvende term, net als boekwinkel of speelgoedwinkel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019