Excite

Amazon gaat een tablet maken

Als er iets hot is is op het gebied van consumententechnologie, dan is het wel de tabletcomputer. Bijna elke fabrikant wil meeprofiteren van de tabletmania die op het moment heerst. Zo ook Amazon. Maar kan de tablet van de boekengigant de concurrentie wel aan?

Volgens de site Digitimes zouden Taiwanese producenten opdracht hebben gekregen om een tablet voor Amazon te fabriceren. Die tablet zou vooral bedoeld zijn als aanvulling op de e-books en de eigen app store. Volgens geruchten zou de nieuwe tablet al in de tweede helft van dit jaar moeten uitkomen. Amazon zelf heeft dit niet bevestigd, maar volgens Digitimes worden de eerste orders na de zomer geleverd.

De tablets zouden een touchscreen moeten krijgen dat door E-Ink wordt vervaardigd. Ook Quanta, dat laptops fabriceert voor bedrijven als Apple en Dell, zou bij de productie betrokken zijn.

De te kloppen speler op de tabletmarkt is op dit moment Apple, die met zijn Ipad 2 een groot deel van de markt in handen heeft. Ook komen er steeds meer tablets met het besturingssysteem op de markt. Amazon moet echter allerminst als kansloos worden beschouwd. Zo wist het bedrijf eerder een enorm succes te maken van haar e-book reader, de Kindle.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Virtual Village

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020