Excite

Android 3.0 niet voor telefoons

De echte telefoonnerds smachten al lange tijd naar nieuws over de nieuwe versie van Android op hun telefoon. En dat wachten is beloond! Met slecht nieuws helaas, want versie 3 van Android zal alleen voor tablets verschijnen.

De versie, bijgenaamd Honeycomb, is volgens Google ontwikkeld om het gebruiken van tablets met Android een nog fijnere ervaring te maken. En dat is balen voor echte android-adepten die het besturingssysteem graag op hun telefoon hadden gezien.

Google heeft wel aangekondigd dat er een speciale tussenversie zal verschijnen voor smartphones. En dat is mooi op tijd, want versie 2.3, die vorige maand werd uitgebracht is nog maar op één type telefoon terug te vinden. Alle andere telefoons moeten het tot nu toe volhouden met 2.2 of lager.

Met Honeycomb wordt vooral gericht op de cloud. Dat wil zeggen dat het Google er aan gelegen is om Android tablets straks naadloos te laten samenwerken met telefoons en Google TV.

Overigens staat versie 2.4, die dus voor telefoons bedoeld is, op stapel voor komende zomer. Google heeft al aangekondigd dat er bepaalde onderdelen van Honeycomb overgeheveld gaan worden naar de telefoonversie van het besturingssysteem. Over welke onderdelen dat zijn hult de internetgigant zich echter nog in stilte.

Afbeelding: Flickr, gebruiker virtual village

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019