Excite

Android 3.1 compatibel met controllers voor Xbox en PS3

Tablets waarop het nieuwe besturingssysteem van Google staat, Android 3.1, kunnen gebruikt worden in combinatie met controllers voor de Xbox en de PS3. Dit maakte het bedrijf afgelopen week bekend, toen de nieuwe versie van Android werd uitgebracht.

Net als de vorige versie, Android 3.0, is ook deze versie alleen te gebruiken op tablets. De nieuwe versie heeft verschillende extra functies. Zo is het met deze versie in staat om de afmetingen van je widgets aan te passen en foto’s van je camera op je tablet te zetten. Ook is er veel meer ondersteuning voor USB-apparaten.

Het zijn deze functies en de regelmatige updates die ervoor hebben gezorgd dat Android op het moment het snelst groeiende besturingssysteem is voor zowel tablets als smartphones. Met de compatibiliteit van de controllers voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 weet Google ook veel gamers aan zich te binden; zij kunnen die controllers namelijk gebruiken om games te besturen, net zoals ze dat op hun spelcomputer zouden doen.

Android 3.1 is inmiddels al uitgebracht in de Verenigde Staten, maar in Europa moeten we nog even wachten op de nieuwe release. Wel is zeker dat ook hier mensen staan te trappelen om er gebruik van te kunnen maken.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021