Excite

Android de grootste

Het is officieel. Android is de populairste smartphone OS die bestaat. Volgens onderzoeksbedrijf Canalys zijn er voor het eerst meer Android mobieltjes over de toonbank gegaan dan telefoons die voorzien waren van Nokia’s favoriet, Symbian.

Het gaat lekker met Android. Had het in het laatste kwartaal van 2009 nog een marktaandeel van 8.7 procent, tegenwoordig is bijna één op drie smartphones voorzien van Google’s oogappeltje.

Met Nokia’s Symbian gaat het dus wat minder goed. Een jaar geleden nog had het een marktaandeel van 44.4 procent, nu moet Symbian het doen met een marktaandeel van slechts 30.6 procent.

In ieder geval is de markt voor smartphones over de afgelopen vier kwartalen gegroeid met 89 procent. Consumenten willen steeds meer van hun telefoon en kiezen daardoor eerder voor een smartphone. Iedere fabrikant van smartphone besturingssystemen zag een groei over 2010. Behalve Microsoft, dat een sterke daling zag in de verkoop van toestellen met Windows Mobile en laat in het jaar pas kwam met een passend antwoord, Windows Phone 7.

En de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Android. Het besturingssysteem is ook op goedkopere modellen terug te vinden en lijkt flink aan te slaan in Azië. 2011 kan dus zomaar een nog beter jaar voor Android worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kowitz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020