Excite

Android-apps voor dummies

Wie graag Android-apps wil maken, maar eigenlijk te weinig kennis heeft om dit zelf te doen, wordt vanaf nu geholpen door Google zelf. Het bedrijf wil namelijk dat ook niet-programmeurs in staat zijn om de Apps te ontwerpen en heeft daarom de App Inventor gemaakt. Met dit programma kun je – zonder enige kennis van code – zelf Apps maken.

Sinds maandag is een bètaversie van App Inventor beschikbaar. Wie een Gmail account heeft kan zich gratis aanmelden. De applicatie kan gebruikt worden op Linux, Windows en Mac OS X en heeft – aldus Google – verder helemaal niets nodig. Je kunt als gebruiker namelijk zelf onderdelen als afbeeldingen en tekst in de vorm van blokken invoeren. Daarnaast is er een database waar de app gebruik van kan maken.

App Inventor heeft tal van mogelijkheden, zoals toegang tot de gps-functionaliteit en toegang tot telefoonopties. Dit betekent dat je ook een app kunt maken die regelmatig berichtjes naar anderen schrijft, of een app die je vertelt waar je ook alweer je auto geparkeerd had.

Google heeft ongeveer een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de inventor en het programma is getest door verschillende Amerikaanse scholieren, zowel van het middelbaar onderwijs als universiteiten. Zij maakten de eerste apps met App Inventor, die duidelijk geslaagd waren.

Wel is het dankzij App Inventor natuurlijk ook mogelijk om onzinprogramma’s te maken en de markt daarmee te overspoelen. Apple let hier strenger op en laat alleen programma’s toe die echt wat toevoegen aan het huidige aanbod.

Afbeelding: Flickr account marcopako

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021