Excite

Angry Birds komt ook op Facebook

Het razend populaire Angry Birds komt binnenkort ook met een versie voor Facebook. De studio die het spelletje heeft gemaakt, heeft dit aangekondigd. Ook zullen er een aantal nieuwe features worden toegevoegd aan deze versie.

Een belangrijke verandering is de grotere rol die de varkens in het spel gaan spelen. Volgens Mikeal Hed, de baas van Rovio Mobile, leent Facebook zich daar er goed voor gezien het sociale aspect. Op dit moment is de rol van varkens nog redelijk beperkt en draait het spel er vooral om vogels uit de lucht te schieten om op die manier varkens uit te schakelen.

Angry Birds is sowieso goed op weg als het gaat om het uitbreiden van de mogelijkheden: eerder werd al bekend dat er een bordspel van gemaakt zal worden. Ook verwacht men mogelijk een televisieserie. De studio is in ieder geval klaar voor alle vormen van distributie en denkt ook aan een overstap naar PC, Mac, enzovoorts. Belangstelling is er genoeg: het spel is nu wereldwijd al 100 miljoen keer gedownload.

De versie voor Facebook wordt waarschijnlijk volgende maand geïntroduceerd. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan versies voor de 3DS van Nintendo en de PSP en PlayStation 3 van Sony.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Andrew Currie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019