Excite

Angry Birds nu ook te spelen in browsers

Het superpopulaire spel Angry Birds, dat eerder al geïntegreerd werd in Facebook, is nu ook via browsers speelbaar. Wel moet de browser dan beschikken over HTML-5 ondersteuning. Google Chrome is een van de browsers die gebruikt kan worden van het spelen van Angry Birds.

Dit nieuws werd bekend gemaakt door Peter Vesterbacka, de CEO van het bedrijf dat het programma ontwikkeld heeft, Rovio Mobile. Eerder bleek het in de praktijk niet mogelijk zijn om het spel ook geschikt te maken voor browsers, want in dat geval zouden de prestaties van het spel in het geding komen. Doordat browsers, waaronder Chrome, in de laatste jaren zoveel sneller geworden zijn, is het ineens wel mogelijk om Angry Birds daarop te draaien.

Voorlopig is er vast een bètaversie online gezet, die geheel gratis gespeeld kan worden door de liefhebbers. Het spel is helemaal toegespitst op Chrome, want er is een speciale Chrome Dimension opgenomen, met daarin wat levels die alleen in de browserversie te vinden zijn. Ook zijn de verschillende elementen in het beeld gebaseerd op het logo van Chrome.

Het is de bedoeling dat er binnenkort ook premium levels van het spel komen. Die moeten dan door de spelers zelf gekocht worden. Waarschijnlijk zullen die ook verkocht worden via de Chrome Web Store, want Google heeft onlangs bekend gemaakt dat ontwikkelaars die hun materiaal daar verkopen 95% van de opbrengst mogen houden.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020