Excite

Anoniem geur bekennen via website Smell-Well.net

Zweet jouw collega altijd ontzettend en mag hij of zij van jou wel eens een extra flesje deo meenemen? Sinds kort kun je dit anoniem kenbaar maken via Smell-well.net. Goed voor je reukorgaan en beter voor de sfeer. Want iemand rechtstreeks vertellen dat hij of zij stinkt, valt meestal niet zo goed.

Aldert van der Meer, initiatiefnemer van Smell-well.net zag zijn website in twee maanden snel populair worden. Dit komt volgens hem vooral omdat bijna iedereen wel iemand in de omgeving kent die minder fris ruikt, maar dat niet rechtstreeks kenbaar durft te maken.

Via de website kun je iemand anoniem laten weten waar hij of zij stinkt. Je kunt onderscheid maken tussen lichaamsgeur, een slechte adem, stinkvoeten, onfrisse genitaliën, rooklucht en winderigheid. Als je iemand opgeeft, dan krijgt diegene een anonieme e-mail in de bus, met daarin het probleem en een mogelijke oplossing.

Sinds begin september zijn alleen in Nederland nu al 100.000 mailtjes via de website verstuurd. Een deel hiervan is waarschijnlijk verstuurd als grap, maar er zijn ook wel degelijk veel mensen die de website serieus gebruiken. Van der Meer heeft al veel reacties gekregen van mensen die blij zijn dat ze hun ergernis eindelijk kwijt konden. Klagers kunnen het ook melden als er verbetering optreedt. In dat geval wordt de voormalige stinker vriendelijk bedankt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker matias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020