Excite

Anonymous kraakt database van NAVO

Activistengroep Anonymous heeft de database van de NAVO gehackt en daarbij gevoelige informatie in handen gekregen. Het zou gaan om zeker 1 GB aan geheime documenten, zo meldt de groepering in verschillende berichten op Twitter.

”De NAVO is gekraakt”, zo valt in één van de berichten te lezen. “We hebben een hoop vertrouwelijk materiaal in handen na een simpele actie. De komende dagen zullen we interessante data publiceren.”

Anonymous heeft inmiddels bewijs geleverd dat het inderdaad toegang heeft gekregen tot de database van de NAVO. Een aantal bestanden is al gepubliceerd, waaronder een PDF-bestand over de situatie in Kosovo. De tekst in kwestie gaat over het in 2008 outsourcen van de communicatie- en informatiesystemen voor de operaties in Kosovo. Die diensten worden normaliter verzorgd door een eigen NAVO-agentschap.

Anonymous zal rekening houden met de gevoeligheid van een aantal bestanden. De groep noemt de publicatie van bepaalde informatie ‘onverantwoord’.

Anonymous is verantwoordelijk voor het hacken van bedrijven en overheidsinstanties over de hele wereld. Ook leggen de hackers bij wijze van protest regelmatig websites van internationale en nationale instellingen plat waaronder Visa, Mastercard en de Scientology-kerk. Afgelopen dinsdag arresteerde de FBI meer dan twaalf mogelijke leden van de hackersgroep. De arrestaties vonden plaats op verschillende plekken in de Verenigde Staten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018