Excite

'Anonymous richt pijlen op Sony PlayStation'

Wie in de nacht van maandag op dinsdag een online game via zijn PlayStation wou spelen kwam bedrogen uit. Het netwerk was namelijk de hele nacht offline. Na dreigementen van de groep Anonymous zou Sony het netwerk uit de lucht hebben gehaald. Ook andere PlayStation websites waren onbereikbaar.

Dat er problemen zijn met het PlayStation netwerk wil Sony nog wel toegeven. Dit schrijven ze toe aan 'sporadisch onderhoud'. Maar waarom ook andere diensten offline waren, zegt Sony niet. Er wordt ook met geen woord gerept over een eventuele actie van Anonymous. Maar de website Arstechnica meldt dat de groep wel degelijk verantwoordelijk is voor de problemen.

Het verband tussen de problemen bij Sony en Anonymous is niet zo ver gezocht. Onlangs meldde de groep dat het bedrijf hun volle aandacht had omdat het hacker George Hotz vervolgt, die de beveiligingscode van de PlayStation 3 heeft gekraakt en verspreid. 'Gefeliciteerd, Sony, jullie hebben nu de volledige aandacht van Anonymous', meldde de groepering op hun website. 'Jullie hebben het juridische systeem misbruikt in een poging om informatie over hoe jullie producten werken achter te houden'.

Anonymous onderneemt vaker actie tegen groepen of bedrijven die ze niet aanstaan. Zo werden de websites van PayPal, MasterCard en Visa eerder offline gehaald, omdat ze donaties aan WikiLeaks onmogelijk hadden gemaakt. 'Hacktivism' noemen ze dat. De groepering is ontstaan uit het roemruchte afbeeldingenforum 4Chan.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021