Excite

Apple voor de rechter om iCloud

iCloud Communications, een bedrijf uit de zuidelijke Amerikaanse staat Arizona, heeft Apple aangeklaagd voor het onrechtmatig gebruik van de naam iCloud. Het concern zegt sinds 2005 een soortgelijke dienst te hebben onder de naam iCloud.

"Maar door alle recente aandacht in de media zal de naam door de consument nu onlosmakelijk verbonden zijn met Apple," zegt iCloud Communications in een verklaring.

Het bedrijf uit Arizona wil Apple via de rechter dwingen om de naam iCloud niet meer te gebruiken en eist bovendien een vergoeding ter compensatie van de geleden schade.

Apple heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd, maar kwam in het verleden ook al eens in opspraak over een productnaam. In 2007 daagde Cisco Systems de elektronicagigant voor de rechtbank. Toen werd Apple beschuldigd van het onrechtmatig gebruik van de naam iPhone.

De zaak tegen Cisco Systems leidde tot een schikking en de afspraak dat beide bedrijven de naam iPhone mogen gebruiken. Daarom is het niet ondenkbaar dat Apple in de zaak tegen iCloud Communications wederom de portemonnee zal moeten trekken.

Apple lanceerde zijn nieuwe dienst iCloud vorige week. Met dit programma kunnen gebruikers hun bestanden zoals foto's, muziek, filmpjes en adreslijsten automatisch synchroniseren tussen al hun Apple-apparatuur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018