Excite

App maakt verantwoord shoppen mogelijk

Consumenten die graag willen weten welke aankopen ethisch verantwoord zijn zitten gebakken. Althans, als ze een smartphone hebben. Dan kunnen ze namelijk de app ‘Good Shopping Guide’ downloaden, die je advies geeft over je boodschappen en andere aankopen. Alsof je een kleine pacifistische vegetariër in je broekzak hebt!

De app wordt uitgegeven door de Ethical Company Organization, die eerder al een boek uitgaf over wat wel en wat niet te kopen in de supermarkt of bij een kledingwinkel. Het bedrijf analyseerde zo’n 700 verschillende merken in categorieën zoals kleding en voedsel. Aan de hand van die analyse doet het bedrijf vervolgens uitspraken over de ethische status van bedrijven.

Op die manier kan het bedrijf dan ook met een lijstje komen van bedrijven die het heel slecht doen op gebieden als milieu en verantwoorde bedrijfsvoering. En natuurlijk krijgen de bedrijven die het wel goed doen een schouderklopje.

De Ethical Company Organization speelt op deze manier handig in op een groeiende trend onder consumenten om zich bewust te zijn van wat ze kopen.

De app is beschikbaar voor de iPhone voor omgerekend zo’n vier euro. Vooralsnog is de app alleen gericht op de Britse markt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker snowpea&bockhoi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019