Excite

App tegen malaria

Een groep studenten heeft een app ontwikkeld voor smartphones. Met deze app zou het voor dokters gemakkelijker zijn om malaria bij patiënten te vinden. De app kan worden gebruikt op een telefoon met een microscopische camera. Er wordt dan een foto gemaakt van het bloed van de patiënt en de applicatie kan meteen zien of er sprake is van malaria. De app maakt een rood blok om de malaria en laat ook zien hoeveel er precies gevonden is.

Het is een goede methode om malaria eerder te ontdekken en de studenten zijn dan ook trots op het resultaat. Ze gaan meedoen aan een speciale wedstrijd, de Imagine Cup 2011. Ze zijn doorgegaan tot de finale die aankomend weekend in Seattle is. Het is de negende keer dat de wedstrijd plaats vindt.

De wedstrijd is voor studenten en wordt jaarlijks georganiseerd door Microsoft. De wedstrijd is bedoeld om jongeren grote problemen op te laten lossen met technologie. De studenten maken dan ook een grote kans de wedstrijd te winnen. De student die het project met deze app tegen malaria heeft gerund is Tristan Gibeau uit Orlando. Hij is 25 jaar oud. Hij ziet de toekomst positief in en heeft echt het idee dat de uitvinding veel problemen zal oplossen. De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt aan de applicatie.

Afbeelding: Flickr account johntann

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021