Excite

App verwijdert dronken Facebook & Twitter berichten

Technologie begint ons leven steeds meer te beïnvloeden. Dat klinkt eng, maar het kan ook een heel positief effect hebben. Gisteren is er voor de iPhone een app gelanceerd die alle dronken berichtjes die je de avond daarvoor op Facebook en Twitter zette in één klap verwijdert. Als dat niet handig is!

Volgens de ontwikkelaar is dat namelijk de vloek van de sociale media: Ook als we niet geheel meer toerekeningsvatbaar zijn kunnen wij er nog steeds berichtjes op zetten. Ook foto’s van beschamende momenten worden vaak in dronken toestand op het net geslingerd.

Met de Last Night Never Happened app is dat gelukkig allemaal met één druk op de knop terug te draaien. Geef bijvoorbeeld aan dat de drank gisteravond om tien uur is gaan stromen en alle berichtjes die jij sinds die tijd op Facebook en Twitter hebt gezet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook foto’s of commentaar dat je bij foto’s van anderen hebt gezet wordt verwijderd.

Volgens de makers is het de eerste 'morning-after app', maar het is niet de eerste toepassing die dronken gebruikers tegen zichzelf beschermt. Zo heeft Gmail van Google sinds 2008 een functie die dronken mailen moet voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je, voordat een mailtje in het weekend verzonden wordt, eerst vijf rekensommetjes binnen een minuut moet maken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mike Flemming

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019