Excite

App voor belastingaangifte

Vanaf 2014 kunnen we via een app belastingaangifte doen. Dat maakte Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers donderdag bekend. In de Tweede Kamer vertelde Weekers dat de Nederlandse Belastingdienst bezig is met een mobiele app waarmee mensen snel en vooral gemakkelijk hun belastingaangifte kunnen doen. Hiermee laat de Belastingdienst volgens Weekers ziet dat ze “buitengewoon actueel zijn” en meegaan met de laatste technische ontwikkelingen.

Inkomstenbelasting

De app werkt met data die de Belastingdienst door het jaar heen verzamelt. Daarmee vult de dienst vooraf de aangifte al in, en hoef je alleen te controleren of de gegevens kloppen. Bij meer ingewikkelde zaken zul je echter de aangifte op de oude manier moeten invullen. Dat gaat meestal via software op een vaste computer.

Weekers onderschrijft deze ‘beperkingen’ van de mobiele app. “De app is er niet voor alles en iedereen,” vertelt hij. De applicatie voor smartphones is bedoeld voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting.

iOS

Op dit moment is de app nog volop in ontwikkeling, maar binnenkort gaat het programma de testfase in. Het is wel bekend dat de app in eerste instantie alleen beschikbaar zal zijn voor iOS-apparaten, zoals iPhone en iPad. Mensen met een Android-toestel vallen dus vooralsnog buiten de boot, maar het is wel de bedoeling hierin op termijn te voorzien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021