Excite

App voor kliekjes

Heb jij ook wel een restjes eten die staan te verpieteren in de koelkast? Met de Leftover Swap app kun je hongerige buren blij maken met de restjes die anders in de vuilnisbak belanden. De app regelt dat jouw kliekjes terecht komen bij mensen die het graag willen hebben. Een van de bedenkers van de Leftover Swap app, Dan Newman, gelooft dat met de app de overproductie van voedsel kan worden teruggedrongen. Ook hoopt Newman dat mensen gezonder gaan eten en dat daarmee overgewicht kan worden aangepakt.

Concept van de app

Het concept van de app is simpel. Je maakt een foto van je restje eten en post het in de database van de Leftover Swapp app. Mensen die zich in hetzelfde geografische gebied bevinden, kunnen dan eten met je ruilen, of het kliekje ophalen. Het zou de oplossing kunnen zijn om de maar liefst 40 procent van al het geproduceerde eten die we normaal weggooien, een goede bestemming te geven.

Delen van eten

Volgens Newman zijn de meningen verdeeld over de app. Sommige mensen vinden het delen van eten namelijk een vies idee, maar “voor iedereen die er een probleem mee heeft, is er iemand die het idee wel leuk vindt,” aldus Newman. Volgens hem moet de app gezien worden als een soort Couchsurfen. Je moet mensen op hun gastvrijheid kunnen vertrouwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020