Excite

Apple bijna grootste verkoper wearables dankzij Apple Watch

  • © Getty Images
In het tweede kwartaal van 2015 heeft Apple maar liefst 3,6 miljoen Apple Watches verkocht. Hiermee is Apple direct één van de grootste verkoper van smart wearables, slimme apparaten waarop apps gedraaid kunnen worden. Dit bericht heeft marktonderzoeker IDC naar buiten gebracht. Fitbit blijft voorlopig het grootste merk, dat bedrijf verscheepte in datzelfde kwartaal 4,4 miljoen fitnesstrackers.

De Apple Watch werd op 24 april uitgebracht in een aantal landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Fitbit verkocht het hele kwartaal wearables in een groter aantal landen. Relatief gezien is Apple dus een veel grotere verkoper. Van de wearables die verkocht werden, behoorden ongeveer twee van de drie toe aan Apple.

De op twee na grootste verkoper is Xiaomi. Dit bedrijf verkocht 3,1 miljoen exemplaren van de Mi Band. Dit toestel kost omgerekend ongeveer 12 euro en is verkrijgbaar in onder meer China en India. Garmin verkocht 700.000 wearables, vertelt IDC.

Na Garmin volgde Samsung, die zo'n 600.000 apparaten wist te verkopen. Hiermee komt de Zuid-Koreaanse fabrikant net iets boven Huawei en Jawbone te staan. De gehele markt voor wearables verdriedubbelde in een jaar tijd. Waar er vorig jaar nog ongeveer 5,6 miljoen verkocht werden, nam dat in het afgelopen jaar toe naar 18,1 miljoen exemplaren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021