Excite

'Apple gaat prijzen Macbooks verlagen'

  • © Getty Images
Wie een nieuwe Macbook wil, kan beter nog even wachten. Apple zou namelijk de prijzen van haar 11"- en 13"-modellen gaan verlagen als ze in het eerste kwartaal een nieuwe Macbook Air met een 12" scherm uitbrengen. Dat scherm zal een hogere resolutie hebben dan de eerdere modellen én het ontwerp zal er naar verwachting wat anders uit gaan zien.

De introductie van deze nieuwe Macbook biedt Apple de mogelijkheid om de prijzen van de oudere modellen aan te passen, zoals het bedrijf meestal doet. Voor deze versies zal waarschijnlijk ook geen nieuwe uitvoering verschijnen. Als gevolg van de nieuwe introductie en de verwachte prijsverlaging, zal de totale verkoop van Mac-producten waarschijnlijk met 10 tot 15 procent toenemen. Dit is een positief verschil met de totale pc-markt, waarin waarschijnlijk een kleine krimp te zien is.

Als de verwachtingen uitkomen, dan zal Apple in 2015 ongeveer 20 tot 23 Macs verkopen. Vorig jaar waren dat er nog 19,5 miljoen. Het is niet helemaal duidelijk welk aandeel daarvan uit Macbooks zal bestaan.

Het is niet voor het eerst dat Apple de prijzen van Macbooks verlaagt. Dit gebeurde aan het begin van 2013 ook al. Toen werd er 5 tot 20 procent van de prijs afgehaald en gaf Apple aan dat de Macbook hiermee beter bereikbaar werd voor een breder publiek. De goedkoopste Macbook Air is nu verkrijgbaar voor 929 euro, terwijl het duurste exemplaar 1229 kost in de standaard versie. De Macbook Pro is verkrijgbaar vanaf 1129 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021