Excite

Apple is 700 miljard dollar waard

  • © Getty Images
Technologiebedrijf Apple is maar liefst 700 miljard dollar waard. De waarde van het bedrijf is nog nooit zo hoog geweest als op dit moment. Dit blijkt uit de koersontwikkelingen van dinsdagmiddag. Op Wall Street werden de borden toen goed in de gaten gehouden: als het de koers van het marktaandeel boven de $119,36 uit zou komen, betekende dat een waarde van meer dan 700 miljard dollar. Die grens werd doorbroken.

De toename in waarde lijkt het gevolg te zijn van het splitsen van het aandeel. Grootaandeelhouders hadden het vermoeden dat dit meer waarde op zou leveren. Zij bleken gelijk te hebben, want kort na de opening van de beurs stond het aandeel al 0,8 procent hoger. De Nasdaq, de index van de technologiefondsen, kwam vandaag 1,2 procent hoger uit.

De waardestijging is een mooie overwinning voor Tim Cook, de opvolger van Steve Jobs. Hoewel Cook al langere tijd voor Apple werkte voor hij het stokje van de inmiddels overleden Jobs overnam, was er maar weinig vertrouwen in zijn vermogen om het bedrijf overeind te houden. Toch blijkt Cook het tot nu toe erg goed te doen.

Wat ook meewerkt zijn de nieuwe producten die Apple onlangs geïntroduceerd en aangekondigd heeft. Neem bijvoorbeeld de zeer succesvolle iPhone 6 die vrijwel overal uitverkocht is, of de aangekondigdeApple Watch.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021