Excite

Apple is klaar voor lancering iPad

Het moment is daar. De iPad wordt gelanceerd in de Verenigde Staten vandaag. Een grote gebeurtenis, de lancering van een volledig nieuwe machine van Apple. De hype is er in ieder geval, de vraag is hoeveel mensen er in eerste instantie met de iPad vandoor gaan. Apple is er in ieder geval klaar voor. Mensen die afgelopen week iTunes gebruikten, werden verzocht het programma van een update te voorzien. iTunes 9.1 moest gedownload en geïnstalleerd worden. Deze update is speciaal gericht op de iPad.

Met iTunes 9.1 kan de computer gesynchroniseerd worden met de iPad. De tablet-pc is nu helemaal klaar om je digitale boekencollectie te ontvangen. Met behulp van iTunes kun je muziek, films, tv-series en boeken synchroniseren met de iPad. iTunes doet dit met behulp van de applicatie iBooks. In dit programma kun je ook boeken aanschaffen vanuit de iBook Store. Mensen die al veel met iTunes gewerkt hebben, weten hoe dit werkt. Het volgt hetzelfde principe als de iTunes Store. Als je al e-books op je computer hebt staan, kun je deze verplaatsen naar iBooks en zullen ze ook op de iPad verschijnen.

Hou er wel rekening mee dat niet alle e-books door de iPad gelezen kunnen worden. Alleen DRM-vrij ePub boeken doen het op het apparaat van Apple. Lastig, want veel e-books zijn opgeslagen in bestanden als pdf, mobi, rtf, pdb en txt. Met behulp van het programma Calibre kun je overigens deze bestanden converteren naar ePub. De iPad is eind april ook in Europa te verkrijgen, maar de datum van lancering voor Nederland is helaas nog steeds niet bekend.

Afbeelding: Flickr, Rego - twitter.com/w3bdes ign

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021