Excite

'Apple komt binnenkort met 12" MacBook Air'

  • © Getty Images
Apple presenteert in het eerste kwartaal van 2015 niet alleen de nieuwe Apple Watch, maar ook een nieuwe MacBook Air. Tenminste, dat wordt gemeld op basis van bronnen in de productieketen. Het zou gaan om een 12"-versie van de extra dunne en lichte laptop van Apple.

De geruchten over de nieuwe MacBook Air doen al tijden de ronde. Dit nieuwe exemplaar zou nog dunner zijn dan de voorgaande exemplaren en de laptop zal voorzien zijn van slechts één usb-poort. Dit zou een poort van het type c zijn. Ook worden de randen van de laptop een stukje smaller, waardoor de laptop dan wel een groter scherm heeft, maar verder net iets kleiner wordt dan het huidige 11"-model.

Het toetsenbord en het trackpad zouden ook een opfrisbeurt krijgen. Daarnaast krijgt het scherm een hogere resolutie, van maar liefst 2560 x 1600 pixels. De productie van deze nieuwe laptops zou inmiddels dusdanig zijn opgeschaald, dat een lancering in het eerste kwartaal van dit jaar haalbaar is.

Hiermee heeft Apple in ieder geval weer twee producten te lanceren; ook de Apple Watch staat nog in de wachtrij. Wanneer dit interactieve horloge precies gelanceerd gaat worden is nog niet bekend, maar ook daarvan is de verwachting dat het in het eerste kwartaal van dit jaar zal gebeuren. De Apple Watch werd tijdens de laatste Keynote-speech gepresenteerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021