Excite

Apple komt met nieuwe generatie iMacs

Apple kondigde onlangs al aan dat er hard gewerkt wordt aan een verkeersdienst, maar dat betekent niet dat de core business van het bedrijf stilligt. Integendeel: het computerbedrijf heeft haar iMacs voorzien van een update en presenteert deze ‘new and improved’ varianten.

Apple heeft aangekondigd dat de nieuwe modellen wel tot 70 procent sneller zijn. Voor dat maximale resultaat zul je wel de 3,4GHz Intel Core i7-processor aan moeten schaffen. Als je ook genoegen neemt met de standaard versie, dan kom je uit op een quadcore i5-processor van 2,5GHz, wat ook nog erg snel is.

Ook de vernieuwde iMac is weer verkrijgbaar in een 21” en een 27” versie. Ze beschikken beiden over een geïntegreerde HD-camera en de nieuwe Thunderboltaansluiting, waarmee nog snellere dataoverdracht kan plaatsvinden.

De nieuwe iMacs hebben ook het meest recente model van de AMD videokaart meegekregen. De 21” versie heeft standaard een Radeon HD 6750M kaart, maar kan voor een kleine meerprijs voorzien worden van de 6770, die wat sneller is en standaard in de 27” zit. De 27” kan weer geüpgrade worden naar een 6970M kaart, waarmee ook de meest geavanceerde games op een goede manier weergegeven worden.

De nieuwe Macs zijn standaard voorzien van Mac Os X Snow Leopard en iLife ’11. De 21” versie is verkrijgbaar vanaf €1149 en de prijzen voor de 27” versie beginnen bij €1649.

Afbeelding: Flickr account quatzacoalt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019