Excite

Apple komt met nieuwe kleine iPhone

  • © Getty Images
Apple brengt waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar een nieuwe iPhone uit. Het zou dan gaan om een opvolger van de 5C, de 6C. Deze kleinere iPhone heeft een scherm van 4 inch en heeft daarmee weer hetzelfde formaat als de iPhone 5 en 5S. De nieuwe iPhones 6 en 6 Plus, die vorig jaar werden uitgebracht, hebben schermen van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Digitimes, een site die regelmatig juiste informatie over nieuwe Apple-producten weet te brengen.

Volgens Digitimes wordt het nieuwe toestel een toevoeging op de bestaande iPhonemodellen. De iPhone 6C wordt voorzien van de A8-chip die nu ook in de iPhone 6 zit. Daarnaast komen er nieuwe versies van de 6 en de 6 Plus. Die toestellen zullen voorzien worden van de nieuwe A9-chip van Apple. Andere kenmerken van de 6C zullen bijvoorbeeld de nfc-chip zijn, waarmee mobiele betalingen met Apple Pay mogelijk worden gemaakt.

Het is nog niet helemaal duidelijk of de 6C ook een kleurige behuizing zal krijgen, net zoals de 5C. De 5C leek in de eerste instantie een bestseller te gaan worden voor Apple, maar in de praktijk viel dit tegen. Er gaan zelfs geruchten dat Apple de productie al snel heeft teruggeschroefd en dat het bedrijf nog onverkochte voorraden heeft.

Mogelijk gaat dit toestel het wel beter doen. De iPhone 6 is tot nu toe wel erg populair en een toestel met eenzelfde chip tegen een lagere prijs zou voor veel consumenten een aantrekkelijk alternatief zijn voor de toch wat stevig geprijsde iPhone 6.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020