Excite

Apple kondigt nieuwe versie iOS aan

Apple heeft op zijn ontwikkellaarsconferentie WWDC een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS aangekondigd. De nieuwe versie is bestemd voor de iPhone, iPod en iPad en biedt onder meer over-the-air-updates en een nieuw systeem voor notificaties.

De iPhone, iPod en iPad kunnen na iOS 5 van een systeemupdate worden voorzien zonder dat een klant daarbij iTunes of een desktop of een laptop nodig heeft. Ook de samenstelling van de updates is verbeterd. Zo bevatten de bestanden alleen nog de wijzigingen voor het besturingsprogramma, waardoor ze kleiner zijn en minder ruimte innemen.

Met de introductie van iOS 5 perfectioneert Apple bovendien de werking van touchscreens. Het nieuwe Notification Center combineert notificaties van alle applicaties in een menu. Dit menu kan een gebruiker tevoorschijn toveren door de bovenste balk omlaag te trekken. Tevens is op het lockscreen een camera te vinden om sneller een foto te kunnen maken. Foto's kunnen voortaan genomen worden met de volumeknop.

Apple heeft in iOS 5 evenzeer een eigen WhatsApp-alternatief ingebouwd. Deze dienst krijgt de naam iMessage en is geschikt om met iPhones, iPods en iPads teksten, foto's en video's uit te wisselen. Een andere nieuwe dienst is Newsstand, een onderdeel van de iTunes Store waarin tijdschriften en kranten gedownload kunnen worden. Het is nog onduidelijk of NewsStand ook Nederlandse kranten en tijdschriften zal bevatten.

Andere nieuwe features in iOS 5 zijn een betere Twitter-integratie, reminders, een Game Center en voor de iPad een nieuw toetsenbord.

De nieuwe versie van iOS 5 komt dit najaar uit. Hoogstwaarschijnlijk brengt Apple dan ook zijn nieuwe versie van de iPhone op de markt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020