Excite

Apple krijgt patent op aanraakgevoelig toetsenbord

  • © Getty Images
Computerfabrikant Apple heeft patent aangevraagd en gekregen op een aanraakgevoelig toetsenbord. Het bedrijf diende hiervoor in 2011 al een aanvraag in, maar dit werd afgelopen dinsdag pas gepubliceerd. In het document dat ingeleverd werd bij de patentaanvraag werd onder meer omschreven hoe het toetsenbord verschillende multitouch-bewegingen kan registreren, net zoals de iPhone of het trackpad op de Macbook dat kunnen doen.

Het toetsenbord zou in staat moeten zijn om de handelingen van de verschillende handen te onderscheiden. Op die manier kan bijvoorbeeld met de ene hand getypt worden, terwijl er met de andere hand gescrolld wordt. Ook zou het mogelijk moeten zijn om bepaalde toetsen harder in te drukken, waardoor ze weer een andere functie krijgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan een muisklik.

De toetsen zouden daarnaast verschillend moeten kunnen reageren op de beweging van de vinger, dus bijvoorbeeld als deze er een beetje schuin op wordt gezet. Het toetsenbord wordt in de aanvraag het 'Fusion Keyboard' genoemd en als uitvinders zijn John Greer Elias en Steven J. Martisauskas geregistreerd. Volgens de documenten is het patent in 2013 ook al eens gepubliceerd, maar toen is er ook eerst nog niets mee gedaan.

Hoewel het bedrijf nu een patent heeft aangevraagd op dit systeem, wil het niet zeggen dat de technologie ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Technologiebedrijven vragen in de regel heel veel patenten aan, maar passen die lang niet allemaal toe. Soms is het ook een kwestie van een patent vastleggen voor de concurrent het doet, of is lang na het aanvragen al gebleken dat de technologie in de praktijk niet echt praktisch toegepast kan worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021