Excite

'Apple liet belangrijkste functionaliteiten Apple Watch weg'

Apple heeft de belangrijkste functionaliteiten van de Apple Watch al in een vroeg stadium geschrapt. In de eerste instantie was het de bedoeling dat er geavanceerde gezondheidsmetingen mee uitgevoerd zouden kunnen worden, maar dit bleek technisch niet haalbaar, of de resultaten bleken te onbetrouwbaar. Daarom moesten die functionaliteiten geschrapt worden.

Dit blijkt uit gegevens waar de Wall Street Journal de hand op heeft weten te leggen. Deze krant is normaal gesproken zeer goed geïnformeerd als het gaat om berichten over Apple. De Wall Street Journal zou anonieme bronnen hebben die stellen dat Apple het moeilijk vond om - na het schrappen van die functionaliteiten - een nieuwe focus te vinden voor de Apple Watch. Eerst was het de bedoeling dat het apparaat onder meer de bloeddruk en het stressniveau kon meten. Daarnaast zou de hartslag precies gevolgd kunnen worden, zodat het mogelijk werd om afwijkingen op te merken.

In de praktijk bleek echter dat bepaalde sensoren niet goed werkten bij mensen met een droge huid of behaarde armen en was de werking ook heel erg afhankelijk van hoe strak het horloge gedragen werd. Daarnaast waren er functies die goedgekeurd zouden moeten worden door medische toezichthouders, een proces dat jaren kan duren.

Nu is de Apple Watch vooral bedoeld als manier om notificaties van smartphones te laten zien, het aantal stappen op een dag en de hartslag bij te houden. De eerder gewenste functionaliteiten verschijnen mogelijk nog in een volgend model, maar zeker niet in de versie die in april dit jaar in de winkels zal verschijnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020