Excite

Apple maakt winst dankzij iPhone 6

  • © Getty Images
Het succes van de iPhone 6 zorgt ervoor dat Apple nog steeds winst boekt, ondanks de tegenvallende verkoopresultaten van de iPad. In het begin van 2015 heeft Apple al aanzienlijk meer iPhones verkocht, waardoor opnieuw een hoge winst gerekend wordt, zo blijk tuit de cijfers over het tweede kwartaal van het (gebroken) boekjaar 2014-2015, die afgelopen maandag door Apple gepresenteerd werden.

De cijfers hebben betrekking op de eerste drie maanden van 2015: januari, februari en maart. In het eerste kwartaal van 2015 wist Apple maar liefst 58,01 miljard dollar om te zetten. Dat is de op één na hoogste omzet ooit voor het bedrijf. Een kwartaal eerder werd ook al zo'n recordomzet geboekt, namelijk bijna 75 miljard euro.

Gemiddeld ligt de omzet van het computerbedrijf dus hoog. In vergelijking met een jaar eerder is een stijging te zien van zo'n 27 procent. Dat resulteert ook in een fors hogere winst. Zo lukte het het bedrijf ook om de op één na hoogste winstmarge ooit te scoren. In dit kwartaal was dat 13,6 miljard dollar. Vorig kwartaal, toen de omzet nog hoger was, was de winst maar liefst 18 miljard dollar; ook een nieuw record.

Het aandeel winst dat te maken heeft met verkochte iPhones is het grootst. Apple verkocht in de afgelopen drie maanden maar liefst 61,2 miljoen iPhones. Dat is 39,9 procent meer dan er verkocht werden in hetzelfde kwartaal in 2014. Toen werden er bijna 44 miljoen exemplaren verkocht. Wel werden er wederom minder iPads verkocht. Vorig jaar gingen er in het eerste kwartaal nog 16,3 miljoen over de toonbank, nu waren dat er 12,6 miljoen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020