Excite

Apple onderzoekt explosie iPhone 5

Een Chinese stewardess mogelijk geëlektrocuteerd door telefoon. Het ongeluk gebeurde in haar eigen huis in de noordoostelijke provincie Xinjiang, toen ze een inkomend telefoontje wilde beantwoorden. Haar iPhone 5 lag op dat moment nog aan de lader. Apple onderzoekt de explosie van de iPhone 5. Volgens experts is het nog te voer om conclusies te trekken over de dood van de stewardess, omdat de omstandigheden van de explosie nog niet bekend zijn.

Politie Xinjiang

De broer van de 23-jarige Ma Ailun, zoals de stewardess heet, heeft aan de internationale media laten weten dat de hele familie ervan overtuigd is dat zijn zuster is overleden door de explosie van de iPhone 5. Volgens de broer zijn de kapotte telefoon en alle bijbehorende accessoires overhandigd aan de politie van Xinjiang. Ma Ailun zou over een maand gaan trouwen.

Reactie Apple

Apple heeft inmiddels gereageerd op het incident: “We zijn erg bedroefd om te horen van dit tragische incident en willen de familie graag condoleren. We zullen een volledig onderzoek instellen en meewerken met de autoriteiten.” Volgens de autoriteiten is nog niet vastgesteld dat de iPhone 5 de jonge vrouw doodde. Het kan ook nog zijn dat de vrouw gebruik heeft gemaakt van een ondeugdelijke, onofficiële oplader.

iPhone aan lader

Na de explosie gonsde het meteen van de waarschuwingen op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter. Zo zou het niet verstandig zijn om een telefoongesprek te voeren terwijl de iPhone nog aan de lader ligt. Een professor van de technische universiteit van Hong Kong bevestigde die uitspraak. Zo zou er bij ieder apparaat een risico zijn bij het gebruik als de accu nog wordt opgeladen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021