Excite

Apple presenteert nieuwe AppleTV

Steve Jobs staat er niet om bekend dat hij snel opgeeft en dat blijkt wel uit het feit dat hij alsnog weer een nieuwe poging doet om een deel van de televisiemarkt in handen te krijgen. Dit wil hij doen met behulp van de nieuwe AppleTV: een klein kastje dat je gemakkelijk in één hand kunt houden.

AppleTV is bedoeld om goedkoop films en series te bekijken op je eigen TV. De films en series kunnen gedownload worden via iTunes. Hoe succesvol dit product zal worden, zal in ieder geval deels afhangen van het aanbod. Dat is op dit moment al aardig uitgebreid, met partners als ABC en Fox. Voor de klanten zou het echter mooi zijn als dit aanbod in de loop der tijd nog verder zal worden uitgebreid. Voor de kosten hoef je het niet meer te laten, want AppleTV kost nu nog maar 99 dollar. Dat is aanzienlijk minder dan zijn voorganger.

Tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe AppleTV heeft Jobs het sociale netwerk van Apple gelanceerd, Ping. Ping zal worden geïntegreerd in iTunes en moet vooral de saamhorigheid tussen de gebruikers versterken. Met als gevolg natuurlijk meer gebruik van iTunes en dus een hogere omzet.

Apple is al even bezig met het veroveren van andere markten dan alleen de computermarkt: met de iPod en de iPod Touch werd bijvoorbeeld al een aanval gedaan op de gevestigde merken in de muziek- en entertainment branche. Bedrijven als Sony en Nintendo zagen hierdoor hun marktaandeel al flink zakken.

Afbeelding: Flickr account FHKE

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020