Excite

Apple stopt verkoop concurrenten Apple Watch

  • © Getty Images
De Apple Store maakt zich klaar voor de introductie van de Apple Watch en doet dat onder meer door alle concurrerende producten uit de schappen te weren. Hiermee hoopt Apple de lancering van de nieuwe gadget van Apple zo aantrekkelijk en succesvol mogelijk te maken.

De Amerikaanse techsite Re/code ontdekte dat na de presentatie van de Apple Watch afgelopen maandag, dat populaire fitnessbandjes als de Nike Fuelband en Jawbone Up ineens niet meer verkrijgbaar waren in de grote Apple winkels. Toen de Apple Watch in de eerste instantie in september aangekondigd werd, werden alle wearbles van het merk Fitbit ook al verbannen.

Apple blijkt inmiddels ook andere producenten van fitnesstrackers geïnformeerd te hebben over het feit dat ze hun producten niet meer willen verkopen in de Apple Store. Hoewel het bedrijf nog niet inhoudelijk heeft gereageerd op deze kwestie, heeft het wel aangegeven dat het assortiment van de store met enige regelmaat verandert. Dat zou nu ook weer het geval kunnen zijn.

De Apple Watch komt in april uit. Vanaf dat moment zal hij in de eerste instantie in een beperkt aantal landen worden verkocht. In Nederland moeten we nog even wachten; daar komt hij waarschijnlijk pas later op de markt. Wel kunnen fans alvast gaan sparen: de Apple Watch wordt verkocht met een vanafprijs van 399 euro en die prijs kan - dankzij de verschillende modellen, bandjes en uitvoeringen, oplopen tot maar liefst 18.000 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021